OP STROOM

Door 16 oktober 2017Nieuws
EV-Center Op Stoom

Nét 20 is ze – en heel ambitieus: Demi Timmermans, eigenaar van EV-Center, het eerste bedrijf in de Betuwe dat is gespecialiseerd in elektrisch vervoer. Ik ben opgegroeid met auto’s en mobiliteit, vertelt ze. Mijn opa is Jan van Beurden, die Autobedrijf Van Beurden heeft opgericht, dat is overgenomen door mijn ouders. Ik ben dus de derde generatie in ons pand aan de Plantijnweg. Mijn opa heeft mijn bedrijf officieel geopend en daar was hij heel trots op.

Alles elektrisch

Toen ik was afgestudeerd aan de Europort Business School, vertelde een vriend van mijn vader me over zijn bedrijf dat elektrische fietsen produceert. Hoe meer ik daarover hoorde, des te duidelijker werd mijn plan: ik wilde iets met elektrisch vervoer. Toen ik eenmaal wist wat ik wilde, ging het snel. Met crowdfunding kreeg ik mijn startkapitaal, ik stelde mijn business plan op en zo had ik opeens mijn eigen bedrijf: ik verkoop, verhuur en lease elektrische fietsen, verhuur elektrische auto’s en je kunt ook je elektrische auto bij ons opladen aan de snelste openbare oplaadpaal van de stad.

Familie

Mijn familie is altijd belangrijk voor me geweest. Ze geven me advies en steunen me, maar ik ben wel eigenwijs. Ik wil mijn stempel drukken op mijn bedrijf.

Ik vind de tijd nemen voor persoonlijk contact en advies heel belangrijk. Als je bij mij een elektrische fiets huurt of koopt, fiets ik een stukje met je mee om je alles uit te leggen. Bij een huurfiets krijgt je navigatie en je kunt kiezen uit zes verschillende routes door de omgeving.”

En dit is nog maar het begin! De Culemborgse bed-and-breakfasts voorzien van uitstekende e-bikes, bedrijven interesseren voor een elektrische-fietsenplan en in de toekomst misschien de verhuur en verkoop van elektrische motors en scooters – Demi’s ambities zijn nog lang niet op.

EV-Center
Plantijnweg 7
4104 BC Culemborg
0345-521620

Bron: Jord Visser – Lek Magazine (http://www.lek-magazine.nl/op-stroom/)

Bekijk ook
De afstand die u met trapondersteuning kunt…